Ouderraad

Wij zijn een groep enthousiaste ouders met een gezonde belangstelling voor het schoolleven van onze kinderen. Zo helpen we de school te ondersteunen door op vrijwillige basis mee te helpen aan een aantal gedeelde activiteiten.

Daarnaast organiseren we als ouderraad ook een aantal eigen activiteiten. De ouderraad is een sociaal gebeuren. Je ontmoet andere ouders en je leert de schoolwerking beter en op een andere manier kennen. We willen ook een spreekbuis zijn voor ouders en leerlingen om zo hun belangen te behartigen.

Hoe zijn we georganiseerd?

Per schooljaar zijn er 4 vergaderingen. Alle leden van de ouderraad worden hierop uitgenodigd. De directeur en een aantal leerkrachten zijn hierop eveneens aanwezig. We bespreken de stand van zaken van de verschillende activiteiten. Variapuntjes of extra info omtrent de schoolwerking komen op het einde van de vergadering aan bod

Hoe gaan we te werk?

De ouderraad bestaat uit een aantal werkgroepen. Deze werkgroepen bereiden de activiteiten voor en werken deze verder uit. Daarnaast ondersteunen ook andere leden de werking op de dag van de activiteit.

Er is ook een dagelijks bestuur. Hierin zitten naast een voorzitter en ondervoorzitter ook een secretaris die de verslagen van de vergadering maakt, een penningmeester die de financiële kant opvolgt en 2 ondersteunende leden.

Wie kan lid worden?

Alle ouders die kind(eren) hebben op onze school kunnen lid worden van de ouderraad. Bij het begin van elk schooljaar kan je inschrijven via een brief die meegegeven wordt met jouw kind.

Dus als je ook meer betrokken wil worden bij het schoolgebeuren, je ervaring of vragen met ons wil delen, zullen wij je met open armen ontvangen want een goede school heeft “betrokken” ouders nodig.

De Nieuwsgiertjesbeurs…
is een eigen initiatief van de ouderraad en kan reeds terugblikken op een lange traditie.

Tijdens de beurs kun je bij ons terecht voor meer dan alleen maar posters. Je kan ook  kiezen uit een uitgebreide collectie kinderboeken, gerangschikt op AVI-leesniveau. Er zijn ook voorlees- en prentenboekjes voor de allerkleinsten.

Wat gebeurt er met de opbrengsten van de activiteiten?

Het spreekt voor zich dat alle opbrengsten gebruikt worden voor de schoolwerking! Zo worden het busvervoer naar het zwembad, fluolinten, turn T-shirt voor het eerste leerjaar en de dactylolessen van het vierde leerjaar bekostigd. Er worden elastomappen aangekocht voor alle leerlingen. Bovendien wordt er jaarlijks een mooie som voorzien voor een investering in de klas of op de speelplaats.

Hoe bedanken we het schoolteam voor hun inzet?

Ieder jaar opnieuw bedanken we de leerkrachten en dit met een kleine attentie op “de dag van de leerkracht”. We bedanken hen op 5 oktober. Hoe we dit doen blijft een verrassing.

Hoe bedanken we de leden van de ouderraad voor hun inzet?

Het jaar wordt afgesloten met de Zomaaravond voor de leden van de ouderraad en het schoolpersoneel. Dit is een gezellige avond met een etentje en een streepje muziek.

Werkgroep musical…

Om de musical-voorbereidingen op te starten, beginnen we altijd met een eerste vergadering samen met de directeur en een aantal betrokken leerkrachten. Werkbriefjes worden opgemaakt en uitgedeeld, data worden vastgelegd om onder meer het decor te schilderen en de werkplanning voor op de musicaldag zelf, wordt samengesteld.

De leden van de werkgroep bereiden het decor voor. D.w.z. dat de tekeningen, die op de witte panelen worden geprojecteerd,  omlijnd worden. De daarop volgende schilderwerken zorgen ervoor dat het decor in al zijn facetten tot leven komt.

De avond vóór de musical moeten de bar in de refter en de stoelen in de feestzaal klaargezet worden en op de dag zelf breekt de musical los!

Je maakt het letterlijk allemaal mee achter de schermen!